luni, iulie 14, 2008

Stirile de la ora 5...

Na,si uite cum se face mult-asteptata ora 5,ora stirilor. Toata hoarda de lume inceteaza orice fel de activitate si se inghesuie in fata cutiei cu ecran din camera/bucatarie/beci/terasa.
Incepe melodia cliseu dupa care apare,in prim plan,o duduie tencuita pana la refuz cu tot felul de vopsele pe fata,imbracata ca toti dracii,cu o privire pierduta spre prompter-ul care nu se vede.De fapt,se vede,in ochii ei sticlosi si holbati,parca de o teama neelucidata.
Pentru inceput,se relateaza stirile pe scurt,din care vreo 10 cu accidente rutiere/violuri/sinucideri/chestii despre oameni care au murit,vreo 15 de probleme administrative(de obicei doar prin Bucuresti,ca deh...),Gigi Becali,informatii de actualitate despre chestii...
Publicitate...
Prima stire: Pe DN-x a avut loc un accident oribil,soldat cu nu-stiu-cati morti,o gramada mare de masini avariate,accidentele auxiliare,care au avut loc din cauza blocajului,etc; dupa toate informatiile, relatate in detaliu(cati morti,cati raniti,pagubele estimate,cat timp a intarziat politia/pompierii/descarcerarea) de un reporter,aflat la fata locului,incepe un mic filmulet in care sunt lipite scene din dezastrul prezentat: mormanul de masini cu parti cenzurate(probabil,pe unde se mai afla cate o bucata din cineva) oameni in criza,rude disperate de suferinta si durere(se insista aici),politia agitata,alergand prin zona si urland la toata lumea...toate acestea in slow motion(cu incetinitoru'),desigur!
Stirile continua cu un viol,infaptuit in satul "Cucuietii din vale/deal/munte"...fetita mica/femeie/baba violata de fiul/fratele/vecinul/tata/hotul pentru ca asa si-a venit lui. Violul poate fi urmat de batai,strangulari,injunghieri(dovada a sadismului romanesc). Dupa ce se invarte reporterul prin sat si ia interviurile la toate babele prezente in drum(incredibil cate detalii pot da aceste femei!!!),se trag concluziile: faptasul va fi cercetat(in libertate,de obicei) pentru viol/vatamare corporala si RISCA sa petreaca nu-stiu-cat timp la racoare. In mod bizar,multe din personajele implicate sunt mai "pigmentate la piele".
Publicitate...
Daca tot vorbeam de oameni negriciosi,urmeaza o stire senzationala...bataie cu urlete in mahalaua Bucurestiului: bataie cu pari de lemn,impuscaturi si injuraturi, cat cuprinde intre 2 clanuri tiganesti.Rezutatul: 'hauleu,ca hau venit jegosii aia sa ma ia...pirandoooo!'.Urmeaza scene cu tot clanul urland si tipand la autoritati,copii mici si negri care se uita crucis si rad in fata camerelor de filmat.
Senzational,ultima stire a momentului,care este: Gigi,eroul Romaniei,razboinicu' luminii,mare filantrop(si mai alte treburi,dar,care se termina cu "fil") a facut o investitie majora: in propria echipa.Ce frumos.Urmeaza imagini cu suporterii Stelei,batand diversi oameni pe strada,alergand si facand multa galagie si mizerie.Ce grozaaaav!
Publicitate...
Urmatoarea stire: Lumea buna/mondena/pitipoance si cocalari/diversi oameni de bani gata se chefuie la mare/in Bucuresti,in cele mai selecte cluburi. Se iau diverse interviuri;primul intervievat este o domnisoara,aparent animatoare,dar dansa tine sa specifice ca e doar client fidel:
Reporter:Cum ti se are aici?
Domnisoara: Deci aici e super ochei,ne simtim super bine,aicea vine numa' lumea buna asa ca nu avem cum sa ne simtem decat super tare!
Reporter: Tu cu ce te ocupi?
Domnisoara: Ah,uite ca ma chiama iuby,te-am poopat,paaaaa...*face cu mana in camera de filmat si trimite un pupic dulce*
Intre timp,se nareaza cum se cheltuie carute inregi de bani pe toate nimicurile: sticle de sampanie,sucuri,mese,femei si apar maimutoii "capabili",filmati pe langa masinile foarte luxoase,ai caror proprietari sunt,cu varf si indesat.Toti sunt,pe putin spus,plinuti,tencuiti cu lanturi,ghiuluri si multe stratulete de izolant natural. Mutre tipice,ochi intredeschisi,zambet "fermecator", fluturand bani,fite,figuri,aere,besini printre lumea de rand care se mira ce dracu luceste in intuneric,e asa mare si se aud manele de pe telefon...urmeaza filmari cu afterparty-ul:toti morti de beti,tot spart pe langa ei,zambind prosteste si urland la cameraman sa nu mai filmeze.
Publicitate...
Urmeaza un documetar despre o familie saraca,ce locuieste intr-o baraca improvizata/cort/capela de la cimitir,copii necajiti,parinti plecati in strainatate,batrani cu o pensie de nimic,ce se chinuie sa traiasca din nimic,se uita la fiecare banut primit,dau toti banii pe medicamentele pe care le pot permite.Urmeaza intrebarile unui reporter dobitoc:
Nu va suparati,de cate ori pe saptamana mancati carne?
Nu suferiti de frig in cortul asta?
Cum de ati ajuns asa?
Aveti sperante pentru viitor?
Cat aveti pensia?
De unde aveti degeraturile acelea?
etc..
Saracii oameni se uita,fara nici un fel de fals orgoliu,modest si fara a pretinde mila si le raspund ca nu stiu si ca spera sa se descurce in continuare,eventual spera la o interventie din partea statului.
Lista continua cu tot felul de contraste de genul,lumea se plange ca e saraca,nu face nimic impotriva,se doreste progres dar pauzele lungi si dese sunt legea #1 in decalogul salariatului roman.Se popularizeaza tot felul de porci ordinari,conducatori ai tarii,care fura in nestire si fac in ciuda ca,desi suntostentativi,nu vor fi prinsi si bagati unde merita,dar femeia aceea batrana,care a furat o gaina din ograda vecinului/un plic de supa instant/un pateu,de la alimentara si a fost bagata la inchisoare.
Urmeaza sport si meteo...

Si uite de ce nu ma mai uit la TV!

Un comentariu:

Bogdan Suvar spunea...

Very good point! TV = manipulation tool.