sâmbătă, iunie 13, 2009

Noi promovam tineretul...nu!

Sunt usor ofuscata de tupeul seniorilor tarii.Fie ca este vorba de calatoriile in tramvai(unde pretind, cu foarte mare nonsalanta,loc pe scaun dar se pun la marginea alora de 2 locuri,lasand loc liber la geam,ca deh...), in familie(suna cunoscuta replica "De ce te-ai dus la faculta X? Mai bine mergeai sa te faci tehnician dentar..."?) dar si la diversele evenimente culturale.



Fac o mica paranteza,sa va pun in tema cu "ză point"...



Ca iubitor de muzica,m-am gandit ca ar fi foarte dragut din partea mea sa casc urechea la melodiile de alta data,considerate de majoritatea populatiei ca fiind "muzica de calitate" sau "muzica buna".Da,bun,versurile sunt frumoase,liniile melodice sunt foarte bine structurate si armonizate(usor influentate de perioada cand nu aveam voie sa facem ce fac eu acum pe acest blog dragut), prezenta scenica de admirat,cu plete discrete,usor incaruntite, fluturand in vantul de primavara...bla bla bla. Stiti voi,folk,oldschool d-ala romanesc,stat la naftalina.
Ok,mie una nu-mi place.Pur si simplu nu pot sa ascult mai mult de 1 ora genul respectiv.Recunosc,sunt unele melodii incredibil de dragute,pe care le-as tot asculta,dar majoritatea sunt exagerat de insiropate,cu recitat de versuri,intonatii d-alea de-ti vine sa te plimbi si toate seamana intre ele...mult prea mult.
Bun,totul ok,au fost placute la vremea lor, sunt placute si acuma de nostalgici si de tineret(mai ales din motivul cum ca "dai dovada de un inalt nivel de cultura daca intelegi genul respectiv de muzica"),tineret care incearca sa ii ia drept model si sa produca&interpreteze muzica la fel de inalta calitativ si spiritual...
Of course ca reciproca nu e valabila...
Inca o data,respectiva generatie a demonstrat ca are o durere maxima de patina cand vine vorba de tinereii care incearca sa faca la fel.Cum? Prin a fi incredibil de parsivi,egoisti si nesimtiti.

Ok,acuma trecem la povestea in sine.
O anumita formatie trebuia sa cante intr-un anumit loc,cu ocazia lansarii unui anumit post de radio,intr-o anumita zi de vineri...Mda,fain frumos.Incepe concertul,trupe de semi-dependenti de artro-stop si fastum gel se manifestau vreo 3-4 ore si respectiva formatie a ramas pe dinafara.De ce? Pentru ca nu a mai avut loc in program,lucru aflat asa,din senin.Partea interesanta este ca,inainte sa fie exclusi din program,li s-a zis ca ar trebui sa isi scurteze putin repertoriul.
Suna incredibil de ciudat. A fost un fel de eliminare treptata,prin modalitatea "facut bucati si lasat la urma,zicand ca e prea putin si nu merita".
E clar ca nu s-a dorit ca ei sa cante! Nu e prea plauzibila treaba cu "N-a mai ramas timp",asta doar daca nimeni d-acolo n-a stiut sa socoteasca sau a fost cineva care din proprie initiativa/din impulsul exterior a cantat mai mult,pentru a aglomera programul.
In orice caz,a fost o chestie premeditata pentru a nu lasa baietii sa cante.
Urmatoarea miscare a fost un mic speech public,unde s-au cerut scuzele de rigoare,si dorinta ca acesti baieti sa fie revazuti cat de curand.Chestia aia a umplut paharul.
Concluzie?
Cazul acesta demonstreaza inca o data cat de mult bullshit reprezinta arhicunoscuta treaba cu "Noi vrem ca voi sa fiti mai buni ca noi."Pur si simplu se contrazic si profita de bunul simt insuflat (instinctiv!) copiilor,pentru a se mai lafaii putin in propria autoritate superficiala si fara nici o fundatie solida.

3 comentarii:

Me spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=apgzz51NNsY

ce parere ai despre aceasta tanara speranta? :D

Joleen spunea...

Cred ca e prea nasoala inregistrarea pentru a-mi face o parere solida!

Anonim spunea...

Da-i cu leapsa http://nysart.wordpress.com/2009/07/28/got-ma-first-leapsa/